Класификация на автомобилните покривала

Според своето предназначение, покривалата за автомобили са два вида: стандартни/обикновени покривала (предпазват от слънце, дъжд, сняг, прах и друг вид замърсяване) и покривала със защита от градушка.

Според използваните платове и цената на продуктите са формирани 3 класа автомобилни покривала (A - висок, B - среден и C - нисък).

Автомобилните покривала от клас A се отличават със сериозна устойчивост във времето, тъй като са изработени от висококачествени материали. В допълнение, те са максимално осигурени против вятър, чрез шнур за пристягане в основата с пластмасов стопер и регулируем колан с катарама.
Опитвайки се да ви представим богато разнообразие от избор на различни модели автомобилни покривала, освен нашия клас “A”, в уеб сайта ще откриете и продукти от по-евтин материал и дори нискобюджетни покривала, които може да не са изцяло наше производство.

Продукти от клас B - те представляват една по-евтина алтернатива на продуктите от клас А. Качеството на използваните материали е по-високо спрямо продуктите от клас C. Въпреки това, тези покривала не са изработени от най-здравите платове и не могат да се сравнят с нашите ТОП покривала (клас A).

Покривала за коли от клас C - това са покривала (обикновено китайски) от по-нискокачествени и съответно по-евтини PEVA материали, направени от подсилен ватиран найлон или тънък найлон. Масово се предлагат в големите хипермаркети, както и от търговци в повечето онлайн магазини за автоаксесоари. В описанието им може да се прочетат какви ли не смехотворни неистини - от “изработени с високоустойчиви материали”, през “произведени по специална технология с ултразвуков шев” до “брезент за кола”, но истината е че тези продукти нито са изработени от здрави материали, нито пък са много устойчиви на продължително слънчево греене, а за сравнение с брезента и дума да не става. Всеки разумен клиент може сам да си направи сметка относно издръжливостта на едно такова покривало във времето и дали си струва да плати за него, било то и най-ниската възможна цена, в случай че планира по-продължителна експлоатация.

Според вида на покривалата против градушка, те имат следната класификация:
- степен на защита: стандартна (предпазва най уязвимите части от горе - покрива), стандартна + допълнителна защита (имат допълнителен пласт за страничните стъкла на вратите) и цялостна защита (имат цялостен защитен компонент).
- дебелина на защитния компонент - от 4 до 20 мм.

 

Тагове:
Този сайт използва бисквитки (cookies) и обработва лични данни.   Повече информация Приемам